Hoofd-
Groenten

Verouderingstest: er staat een vlinder, een eend en een vleermuis op de foto. Kun je ze vinden?

Deze test is ontwikkeld door wetenschappers uit China. Hiermee kunt u de eerste tekenen van het begin van ouderdom bepalen, evenals hoe actief uw hersenen zijn..

Kijk goed naar de onderstaande afbeelding. Hier, naast de vriendelijke kinderen die papa helpen bij het bouwen van een kennel voor hun hond, is er ook een eend, een vlinder en een vleermuis.

Kun je ze binnen 5 minuten vinden??

Resultaten:

  • Als je een van de verborgen vindt, betekent dit dat je hersenen de beginfase van veroudering zijn ingegaan. Je hebt trainingsoefeningen nodig om geheugen en aandacht te ontwikkelen.
  • Als je er twee vindt, hoef je je nergens zorgen over te maken, je hersenen functioneren normaal.
  • Als je ze alle drie vindt, werken je hersenen prima! Gefeliciteerd!
  • Als je niemand kon vinden, ben je al aan het verouderen. Maar wanhoop niet! Om het proces te vertragen, heb je trainingsoefeningen nodig om de hersenen en een uitgebalanceerd dieet te activeren.

In de onderstaande afbeelding ziet u de antwoorden:

Wilde eend (wilde eend)

SpanwijdteGewichtMax. snelheidvoelde
90 cm1,2 kg105 km / u210 km / u

Dit is een grote riviereend met een lengte tot 0,65 m. De spanwijdte varieert van 0,8 tot 1 m. De vogel weegt ongeveer 650 g - 1,5 kg. Mallard bevolkt enigszins brakke en zoetwaterlichamen. Hij leeft overal, met uitzondering van Antarctica.

Om de planten te bereiken, kan de eend verticaal op het water blijven. Meestal voedt de wilde eend zich in ondiep water tot 35 cm diep. Afwerpen duurt ongeveer 35 dagen. Vogels beginnen te broeden op de leeftijd van 1 jaar. Mallard legt eieren in april - mei. In het nest kunnen 9 - 13 eieren met een groen-olijfkleurige kleur zitten. Wilde eend leeft 15 - 20 jaar in het wild en in gevangenschap neemt dit cijfer met 5 jaar toe.

Alles over wilde eenden: soorten, habitats, hop

Wilde eenden zijn altijd een favoriet jachtobject geweest. Het vlees van deze vogel is lekker en voedzaam en je kunt het in bijna elk water ontmoeten.

Om de jacht succesvol te laten zijn, moet je de gewoonten en kenmerken van verschillende soorten wilde eenden goed kennen.

Verschijning

Wilde eenden zijn nauw verbonden met water, dit blijkt uit hun gewoonten, levensstijl en structuur. De vleugels van deze vogel zijn alleen geschikt voor kleine vluchten, ze zijn niet breed en vrij kort. Deze vorm van de vleugels is optimaal om te duiken, evenals de structuur van de benen, waarvan de voorste drie vingers zijn verbonden door zwemmembranen.

De eendenfamilie is niet bijzonder groot, het gemiddelde gewicht van een volwassene is van 500 tot 2000 g.

Bij de meeste soorten wordt seksueel dimorfisme in het verenkleed uitgesproken, wat het meest opvalt tijdens het maken van paren - in de winter en de lente. Na rui lijken mannetjes meer op vrouwtjes. Bij woerds en alleenstaande vrouwtjes is ruien zeer intens - de vogel verliest zelfs een tijdje het vermogen om te vliegen, waarbij hij zowel vlieg- als staartveren verliest. Bij vrouwtjes met een broed is het ruien veel langzamer en ontneemt hen niet het vermogen om te vliegen, en begint pas nadat de eendjes zijn gevlucht.

Voeding

Het dieet van deze vogel bestaat uit waterplanten, vissen, insecten, kleine waterdieren - schaaldieren en weekdieren, die hij uit water en uit de bodem van reservoirs haalt. Wat eten wilde eenden in de winter en het vroege voorjaar, als er ijs is en het moeilijk is om voedsel uit het water te halen? Op dit moment voeden eenden zich met de stengels en zaden van kustplanten. In de warmere maanden voegt het menu fruit en bessen toe van struiken en bomen die in de buurt van vijvers groeien.

Eenden kunnen de wachters van vijvers worden genoemd. Doordat vogels in grote hoeveelheden muggenlarven eten, vermindert dit de reproductie van insecten aanzienlijk.

Fokken

Wilde eenden beginnen in het voorjaar met eieren leggen, van april tot mei. Op de dag brengt het vrouwtje elk een ei, nadat 8-12 eieren zijn verzameld, zit het vrouwtje op het nest en wacht tot de eendjes verschijnen. Het uitkomen duurt gemiddeld 25-30 dagen, eendjes komen bijna gelijktijdig uit.

In principe nestelen alle soorten wilde eenden alleen en rangschikken hun nesten op de grond. Alleen mandarijnen, zaagbakken en gogol nestelen zich in holtes van bomen, pegans rennen in holen en ogars graven eieren in de grond. Noordelijke eend gewone eidereend tijdens het nestelen in kolonies, die tot honderd individuen tellen.

Bijna alle soorten eenden kunnen eieren in de nesten van andere mensen gooien en vaak broeden vrouwtjes zowel hun eigen eieren als die van anderen uit. Vrouwtjes zorgen voor de nakomelingen, en alleen bij vuren en mannetjes helpen mannetjes om voor de kuikens te zorgen.

Habitat

De eendenfamilie kiest habitats in de buurt van waterlichamen. Ideale locaties zijn wetlands, kanalen, baaien, meren en rivieren die rijk zijn aan kustvegetatie. Deze vogel nestelt zich niet op plaatsen waar je nergens heen kunt. Op snelle rivieren en vijvers met kale oevers is deze vogel niet te vinden.

Wilde eenden wennen snel aan mensen en nestelen zich graag in stedelijke vijvers. Ze maken contact met een persoon en genieten met plezier van lekkernijen..

Vluchten

Eenden zijn trekvogels die migreren na voedsel. Met het begin van koud weer wordt het steeds moeilijker om voedsel te krijgen en worden vogels, op zoek naar voedsel, uit hun huizen verwijderd en beginnen te migreren, richting het zuiden. In het voorjaar gaan de kuddes naar huis. Het is vermeldenswaard dat eenden die op de evenaar leven en op de zuidelijke breedtegraden ook migreren, op de vlucht voor droogte en hitte..

Vluchten beginnen nadat de jonge groei op de vleugel is volwassen geworden en is klaar voor lange vluchten. Op het moment van de vlucht beweegt de kudde zich in een duidelijke volgorde achter de leider. Migratieroutes gaan door voedselrijke plaatsen..

Object van jacht

Op het grondgebied van Rusland en het GOS zijn er verschillende soorten eenden (ongeveer veertig). Ongeveer dertig soorten zijn wijdverspreid, deze rassen van wilde eenden zijn een voorwerp van commerciële en sportjacht..

De vogel van de eendenfamilie is een prooi voor jagers, niet alleen vanwege vlees. Zo wordt gewone eidereend voor eenden gewaardeerd om zijn dons. Pegans en gogol-eieren worden in sommige regio's geoogst en heldere mandarijneenden worden voor decoratieve doeleinden gefokt..

Uitzicht op de rivier

De riviersoort eenden heeft een hoge landing in het water en een staart boven het water. Op zoek naar voedsel duiken ze niet, maar dompelen ze zich pas halverwege onder in water, waarbij ze hun staart boven het wateroppervlak laten. Bijna verticaal opstijgen, zonder opstijgen. Tijdens de vlucht is het verschil met duiken vooral merkbaar door de langere nek, staart en vleugels. Blijf in het pakket zelden bewaard.

Shirokonoska

Het wordt toegewezen door de geëxpandeerde schepvormige snavel. Het vliegt een beetje onhandig en langzaam, waarbij het zijn hoofd iets naar beneden kantelt. De woerd is erg mooi: tegen de achtergrond van een witte borst vallen een donkergroene kop en nek op, de zijkanten en buik zijn rood. Blauwe voorvleugels en een felgroene "spiegel". Vrouwtjes zijn bruin. Poten bij vogels zijn feloranje. Beschouwd als de meest nonchalante riviersoort.

Wilde eend

Wilde wilde eend is bekend bij alle jagers, het is de grootste riviersoort. In het voorjaar heeft de woerd een smaragdgroene kop, een witte kraag, een bruine borst en een grijs lichaam. Het mannetje is lichter dan het vrouwtje. Mallardpoten zijn oranje, gele snavel. De mannetjes hebben een langere nek, hun hoofd hoog gehouden.

Zwarte wilde eend

Het leefgebied is het zuiden van het Verre Oosten en Siberië. De maten verschillen niet van de gebruikelijke wilde eend. Het bijzondere is dat de draken niet verschillen van de vrouwtjes, omdat ze geen parende kleur hebben. Ze vallen op met zwarte snavels met gele vlekken aan de bovenkant. Tijdens de vlucht zijn witte vlekken op de vleugels duidelijk zichtbaar.

Pijlstaart

Een vrij grote eend, mannetjes zijn groter dan vrouwtjes, met een lange nek en staart, vergelijkbaar met een priem, daarom kreeg de vogel zijn naam. De rug en het hoofd zijn bruin. De rest van de nek, struma en onderlichaam zijn helderwit. Teef - grijs.

Teal Whistle

Een wintertaling eend is de kleinste onder riviereenden. Het mannetje heeft een bruinrode kop met een brede strook groen van de ogen tot aan de achterkant van het hoofd. Het vrouwtje is grijs. In de schemering onderscheidt het mannetje zich door een witte streep op de schouder en een witachtig deel van de staart tussen het uiteinde van de staart en de buik.

Teal Cracker

Deze soort leeft in een bosstrook. Zowel de woerd als het vrouwtje hebben grote "spiegels" van groene kleur, meer uitgesproken bij mannetjes. In de zomer verschilt het mannetje van het vrouwtje in de grijsblauwe bovenkant van de vleugels en schouders.

Marmer of wintertaling met smalle neus

Habitat - Centraal-Azië en de kust van de Kaspische Zee. Gemiddeld gewicht 500 gr. Het verenkleed is grijsbruin, lichter op de buik, hetzelfde bij vrouwen en mannen. Snavel is grijs, poten zijn bruinbruin. Het mannetje onderscheidt zich door een klein toefje op de achterkant van het hoofd en lichte vlekken rond de ogen. Zit vaak op takken van struiken en bomen die in de buurt van het water groeien, in tegenstelling tot andere soorten wintertaling.

Grijze eend

De vogel is groter dan een wintertaling, grijsachtige kleur. Het mannetje verschilt van het vrouwtje met blauwachtige vleugels en een lichter verenkleed. De paaruitrusting van het mannetje: een roodachtige kop, een witte strook van de ogen tot aan de achterkant van het hoofd. Het vrouwtje heeft een vrij lange snavel met aan de zijkant een witte vlek. In het donker kan een woerd onderscheiden worden van een vrouwtje door het hoofd regelmatig op te heffen, samen met een krakend geluid.

Sviyaz

De vogel is middelgroot en onderscheidt zich door een spierwitte buik en korte snavel. De kop van de woerd is roodachtig, het voorhoofd is geelachtig goudkleurig, de borst is kastanjerood. Het vrouwtje sviyazi lijkt veel op een grijze eend, verschilt ervan in donkerbruine "spiegels" op de vleugels.

De woerd maakt scherpe geluiden als een fluit, en de vrouwenstem lijkt op een kwaken.

Orka

Het leefgebied is het Verre Oosten, Oost-Siberië en Kamtsjatka. Gemiddeld gewicht - 800 gr. De orka heeft een zwarte snavel, grijze poten met donkere vliezen. Het vrouwtje lijkt op een crack-eend, verschillend in kleur van poten en snavel. Het mannetje behoudt zelfs in de zomer heldere 'spiegels' op zijn vleugels. De stem doet enigszins denken aan Curlew.

Onzin

Zaagbekeend verschilt van andere soorten door een smalle snavel die eindigt in een naar beneden gebogen klauw. Aan de randen van de snavel zitten puntige hoorntanden.

Zaagbek

Deze soort leeft in een bosgebied. Gewicht bereikt twee kilogram. Op het hoofd zijn langwerpige veren die een brede dubbele pluk vormen bij het vrouwtje. De "spiegels" zijn wit, de snavel is rood, de poten zijn oranje. In de zomer onderscheidt het mannetje zich door witte veren op de vleugels. Als een vliegende vogel met zijn vleugels klapt, klinkt hij als een fluitje.

Zaagbek

Voor habitat selecteert u de noordelijke delen van de boszone. Hij weegt ongeveer een kilo. Bill is rood, poten zijn roodachtig oranje. Op de achterkant van het hoofd is een dubbele kam ontwikkeld. In de zomer onderscheiden mannetjes zich door een donkere rug.

Geschubde Zaagbek

Een zeldzame soort die alleen in het zuiden van het Verre Oosten voorkomt. Uiterlijk vergelijkbaar met middelgrote zaagbek. Het onderscheidt zich door zijn kleinere formaat, grijze snavel en brede top, meer ontwikkeld bij vrouwen. In de zomer blijven er witte vlekken achter op het hoofd van het mannetje.

Duiken

De eendenfamilie heeft een categorie - duikeend. Ze hebben hun naam gekregen voor de methode om voedsel te verkrijgen - met duiken. Deze noordelijke eend leeft op het noordelijk halfrond, de grootste populatie in Noord-Amerika. Duikeenden zijn onderverdeeld in verschillende soorten: marmeren wintertaling, duiken, zwarten en eenden met een roze kop. Alle soorten, behalve wintertaling, hebben een kleurrijk, helder verenkleed en zien er spectaculair uit tegen het landschap.

Marmer wintertaling

Het gemiddelde gewicht voor volwassenen is 600 g. Vrouw en man zijn even gekleurd. Het verenkleed is grijsbruin met lichte vlekken. Als de vogel op het water is, wordt zijn staart verhoogd. Marmer wintertaling duikt behoorlijk diep, soms zit hij op bomen. Voor het leven zijn vijvers met riet en struiken langs de oevers gekozen. Habitat - Rusland, India, Azië, Spanje.

Duiken

De eendeend is middelgroot, heeft een verkorte nek en een grote kop. Zit op laag water, voer, voornamelijk duiken. Kleine eendeneend, gemiddeld gewicht - 900 gr. Het vrouwtje lijkt op een grijze eend, het mannetje heeft een heldere kop en een lichte borst. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes en feller gekleurd. De duikduik met rode ogen, de duik met rode neus en pampas vallen op.

Habitat - gematigde klimaatzone, voornamelijk taiga en bossteppe van Rusland.

Cherneti

Chernets lijken uiterlijk op duiken, dit is te zien in de naam van sommige soorten. Kleine gedrongen vogels met een grote kop op een korte nek. Zwarte snavel is grijs of zwart, poten met leerachtige vliezen, donkergrijs. Alle ondersoorten hebben een heldere streep op de vleugels. Zwarten gaan zelden aan land; de meeste tijd besteden ze aan water. Ze kunnen tijdens het duiken half of volledig duiken..

Er zijn vijf soorten gevonden in Rusland: marine zwart, kuif, roodharige, rem en duik met witte ogen. Span in Rusland is een Amerikaanse duik.

Meer soorten: roodharige met lange neus, Madagaskar, Australische duik, kleine zee, Nieuw-Zeeland en zwarte kraag.

Roze hoofd eend

De rozekop (roodharige eend) is officieus geclassificeerd als uitgestorven. De laatste levende persoon werd meer dan zeventig jaar geleden gezien. Ornithologen proberen deze soort niet te vinden. Sommigen geloven dat deze vogel leeft in ontoegankelijke moerassen in het noorden van Myanmar..

Video

In de onderstaande video's vindt u veel meer interessante informatie over de soort wilde eenden.

Heeft de vliegende eend gewicht? Heeft de eend gewicht: a) in de lucht b) met vrije val? als ze hebben dan is hun gewicht hetzelfde? zo niet hetzelfde, hoeveel is dan anders?

De antwoorden

-1,3 uur = 1,3 * 60 minuten = 78 minuten = 1 uur en 18 minuten

-2,75 uur = 2,75 * 60 min = 165 min = 2 uur en 45 min

In dit geval dus m = 54 g, ρ = 2,7 g / cm³, dus

V = m / ρ = 54 / 2,7 = 20 cm³

:) De zwaartekracht

Andere natuurkundige vragen

Vragen over onderwerpen

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. U kunt het gebruik van cookies weigeren door de nodige parameters in uw browser in te stellen.

TOP 10: Enge feiten over eenden

Velen van ons zijn opgegroeid met liefde voor eenden. We renden vrolijk naar de eenden en werden geraakt door hoe schattig ze zijn. Domme kwakzalvers, met grote, schopachtige poten, eenden worden meestal beschouwd als charmante en grappige vogels. Ze zwemmen langs onze rivieren en meren, houden zich bezig met hun zaken of eten broodkruimels die we naar ze gooien. Donald Duck is een favoriet personage in de hele wereld, ook al draagt ​​hij geen broek..

Eenden zijn echter niet zo lief en onschuldig als ze lijken. Deze vogels hebben een donkere kant, waarvan veel mensen niet op de hoogte zijn of zelfs niet op de hoogte zijn. Soms zijn eenden soms grof en wreed. Ze hebben vreemde lichaamsdelen en vreemd gedrag dat je niet vaak bij andere dieren kunt waarnemen..

Te lang werden eenden als onschadelijk en dom beschouwd. Het publiek is al te lang onwetend over de donkere kant van onze zoete eenden..

10. Eendpenissen


Fotot: National Geographic

Weet je dat eendenpenis de vorm heeft van een kurkentrekker? De penis zit verborgen in een speciale zak onderaan het lichaam van de eend, maar als hij recht wordt, kan hij 20 centimeter bereiken. Dit is ongeveer een kwart van de lengte van het hele lichaam van de vogel. In vergelijking met een persoon is de penis in een verhouding gelijk aan de lengte van de onderarm. U zult nog meer verrast zijn door het feit dat 97% van de vogelsoorten geen penis heeft.

Tot overmaat van ramp is de eendenpenis scherp en zijn er veel punten in de tegenovergestelde richting gebogen. Dit wordt specifiek gedaan zodat het in het vrouwtje blijft steken. Spikes, zoals honderd scherpe haken, hechten zich vast aan de vagina van de vrouw en voorkomen dat ze ontsnapt.

Een ander verschil tussen de penis van een zoogdier (zoals een mens) en de penis van een eend is dat de mannetjeseend zijn penis in de vagina van de vrouw 'ontvouwt', zonder dat hij dit voor de seks hoeft te doen. De mannetjeseend klimt eenvoudig op het vrouwtje en 'pakt' haar dan met één beweging alsof het een haak is.

9. Het huwelijksritueel

Hoe evolueerden vrouwelijke eenden om te gaan met de angstaanjagende geslachtsorganen van hun mannelijke partners? Bij vrouwen is de vagina tegen de klok in gedraaid, waardoor je de penis van de man kunt afwijzen, met de klok mee gedraaid. Bovendien hebben vrouwen valse passages die volledige penetratie voorkomen.

Maar God, waarom is dit nodig? Omdat eenden elkaar constant verkrachten.
Deze gedwongen copulaties dwongen de vrouwelijke eend om te evolueren op een manier die wetenschappers de 'seksuele wapenwedloop' noemen. Hoe vreselijker de geslachtsdelen van de man, hoe verwarder en sluw de geslachtsdelen van de vrouw zijn. Het laat alleen maar zien dat vrouwelijke eenden niet genieten van deze wrede, gedwongen copulatie.

Eenden ervaren vaak groepsverkrachting. Ja precies. Vaak wordt één vrouw achtervolgd en verkracht door drie tot zes mannen. Aan de andere kant, als een vrouw een relatie heeft met een partner die voor haar "zorgt", kan ze bepaalde spieren ontspannen om ervoor te zorgen dat het sperma van haar geliefde partner haar eieren bevrucht.

Slechts ongeveer 3 procent van de gedwongen copulatie leidt tot het verschijnen van eendjes, waardoor we ons een beetje beter voelen. Maar niet veel.

8. De echte moordenaar

Als je ooit aan het meer hebt gewoond, of vaak contact hebt gehad met eenden, zag je hoogstwaarschijnlijk een eend geweld vertonen terwijl hij op een andere eend zat. En zelfs nog een eend doodt. Het paarseizoen voor eenden is een wrede tijd, vooral voor vrouwen, zoals we eerder bespraken.

Maar van tijd tot tijd stoken eenden elkaar tijdens het paren. De meeste vrouwtjes verliezen ten minste een paar veren in de nek en nek vanwege het feit dat de mannetjes ze bijten tijdens de gedwongen bevruchting, maar sommige vrouwtjes verliezen zelfs hun ogen.

Soms plegen mensen ook gruweldaden tegen eenden. Een populair lokaal Texas-eendje genaamd George werd in 2013 op brute wijze vermoord, wat The Humane Society en San Antonio Crime Stoppers ertoe bracht een grote beloning te bieden voor het vangen van criminelen.

Het eendje George was een erg vriendelijke vogel en hij trok iedereen aan zijn benen. Het voedde zich met restjes van lokale restaurants en was een belangrijke toeristische attractie. Maar ondanks een beloning van 10.000 dollar werd geen enkele verdachte in beslag genomen..

7. Ziekte overgedragen door uitwerpselen van eenden

Uitwerpselen zijn nooit veilig geweest. Rond de meeste meren en rivieren waar eenden en ganzen zwemmen, hoopt de uitwerpselen zich op en verandert in kleine stinkende witte heuvels. Eenden poepen overal en het is niet verwonderlijk dat te veel uitwerpselen van eenden gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij onze soort en andere soorten..

Het Disease Control Center waarschuwt dat uitwerpselen van eenden microben kunnen bevatten die gevaarlijk zijn voor de mens, zoals E. coli en Salmonella. Veel van degenen die als huisdier een eend of gans planten, worden jaarlijks besmet met salmonella. In 2016 werden 895 gevallen gemeld onder vogeleigenaars. Natuurlijk blijven veel gevallen niet gemeld. Salmonellose is meestal niet levensbedreigend, maar kan ernstige diarree en misselijkheid veroorzaken..

Uitwerpselen van vogels kunnen echter rashonden bevatten van maximaal 60 verschillende ziekten, waarvan sommige zeer schadelijk en gevaarlijk zijn voor de mens. Histoplasmose is een luchtwegaandoening die wordt verspreid door een schimmel die groeit op uitwerpselen van droge eenden, en het kan dodelijk zijn. Eerlijk gezegd is het het beste om uit de buurt van allerlei uitwerpselen te blijven. Maar eenduitwerpselen lijken overal te zijn. Pas dus op, eenden kunnen je kapot maken.

6. Het harde leven van eendjes

Veel eendjes, deze kleine, schattige baby's die hun moeders volgen langs het oppervlak van een vijver, leven niet tot in de volwassenheid. Het overlevingspercentage is verschrikkelijk: slechts ongeveer 60 procent van hen verandert in volwassen eenden.

Of een eendje overleeft, wordt door veel factoren beïnvloed. Bijvoorbeeld slecht weer. Het is bekend dat hagel zich schuldig maakt aan de dood van een recordaantal van deze baby's. De habitat is echter de eerste factor die het overlevingspercentage van eendjes beïnvloedt. Een goede leefomgeving waar het gezin zich kan verbergen voor slecht weer en roofdieren is belangrijk. Maar aangezien mensen meer steden en kunstmatige vijvers bouwen, is zo'n plek moeilijk te vinden.

Het eendje is ook een ideale prooi voor een aantal andere dieren. Zelfs vissen kunnen naar de oppervlakte van het water zwemmen en het inslikken. Een grondel die groot genoeg is, kan gemakkelijk een eendje eten.

Haviken, vossen, slangen en schildpadden zullen met plezier genieten van een eendje. Deze kuikens zijn bijna hulpeloos totdat ze volwassen zijn op de leeftijd van 50-70 dagen, wanneer ze eindelijk kunnen vliegen. Maar ze kunnen nooit wegvliegen van het kwaad dat in hen leeft.

Stel je voor hoe je langs het strand dwaalt, scherpe stenen oppakt die je kunt vinden en ze dan in je mond propt. Je slikt scherpe stenen in en ze komen in je kleine, tweede maag. Het heet een gespierde buik. De meeste vogels hebben dit.

Waarom slikken eenden scherpe stenen en kiezels in? Om visgraten te malen die ze heel doorslikken. Dat klopt, ze hebben hun eigen gebit samengesteld. Ze worden touring genoemd..

Zodra de stenen dof zijn, scheuren de eenden ze uit en gaan ze op zoek naar nieuwe stenen. Dit betekent dat je in theorie een mooie, ronde steen kunt pakken die in de maag van een eend is geweest.

Soms slikken eenden meer in dan alleen stenen. Er zijn veel voorbeelden waar mijnwerkers echt goud vinden in de magen van eenden en andere vogels. Goudzoekers volgden eenvoudig de eenden naar de plek waar ze de grond krabden en vonden rijke gouden aderen. Andere onverschrokken mensen in het tijdperk van de goudkoorts verzamelden zelfs uitwerpselen van vogels en probeerden er goud in te vinden.

Wist je dat eendenzicht beter is dan honden? Eenden kunnen in kleur zien en doordat de ogen aan de zijkanten zijn geplaatst, kunnen ze bijna 360 graden rond kijken.

Bij eenden is het gezichtsvermogen twee tot drie keer beter dan bij mensen. Hoewel deze vogels zeer slecht nachtzicht hebben, bevat het eendenoog kegels die we niet hebben. Hierdoor kunnen ze zien in het ultraviolette licht..

Bovendien hebben ze een vreemd derde ooglid. Dit is echter niet geheel ongebruikelijk. Alle vogels hebben drie eeuwen. Deze "knipperende membranen" worden gebruikt als onderwaterbril om het zicht van de inslag tijdens de duik te verbeteren. De massa van andere dieren heeft dezelfde eeuw. Als je goed kijkt, zie je het bij de hond..

3. Koude en ongevoelige eendenbouten

Eenden zien eruit als rare, bionische terminatorvogels. Hun lichaamsanatomie is zeer specifiek omdat ze te maken hebben met koude wintermeren en een levensstijl met watervogels leiden..

We weten allemaal dat eenden zwemvliezen hebben, maar wist je dat een eend de bloedtoevoer naar de benen kan beperken? Als de temperatuur daalt, zal er minder bloed naar de ledematen stromen. Zo kan de eend in koud water zwemmen en comfortabel op ijs staan.

Eendenpoten veranderen van kleur tijdens de paartijd. Net als de rode billen van een baviaan, zwellen de poten van de vogels op en worden ze felrood wanneer ze op zoek gaan naar een paar. De poten van zowel mannen als vrouwen behouden deze kleur tot de zomer, wanneer ze weer grijs worden om op te gaan in de omgeving.

Je kunt nooit een eend verrassen. Ze zien alles en zijn altijd op hun hoede. Het is verschrikkelijk. Het is moeilijk voor roofdieren om een ​​volwassen eend te besluipen, en jagers zullen je vertellen dat je, in afwachting van een schot, volledig stil moet blijven en volledig vermomd moet zijn.

Het is bewezen dat eenden slapen met één oog open. Als ze in een groep slapen, staan ​​ze bijna altijd in de rij. Een eend aan het einde van de lijn houdt één oog open om te kijken naar roofdieren.

Een studie uit 1999 vond iets interessants over de kenmerken van slaapgerelateerde eenden. Terwijl het ene oog open is, slaapt slechts de helft van de hersenen van de eend en is de andere helft wakker. Ze kunnen de helft van de hersenen uitschakelen.

De grote vlucht klinkt als iets subliem en majestueus, iets dat een rijke eend zal doen voordat hij zich in een stapel gouden munten stort. Helemaal niet zoals een horrorfilmscène.

Een grootse vlucht vindt plaats wanneer de hele eendenpopulatie gek wordt. Meestal gebeurt dit als gevolg van vreemde weersomstandigheden - soms zorgen een enorm koud front ervoor dat miljoenen vogels tegelijk migreren. Dit fenomeen doet zich van tijd tot tijd voor, maar enorme wolken eenden irriteren en maken mensen op aarde altijd bang..

Soms zijn er zoveel vogels dat luchthavens verlamd zijn en vliegtuigen moeten wachten tot de massa vogels verder beweegt voordat ze hun werk kunnen hervatten. Een groot aantal eenden kan radarsystemen blokkeren en de lucht verduisteren.

Een grandioze vlucht is een beangstigend gezicht, maar eenden vliegen altijd recht boven ons mensen. We hebben het geluk dat sterfgevallen door een eend nooit zijn gemeld..

Soorten wilde eenden

Het jagen op watervogels vereist dat de jager een groot uithoudingsvermogen, behendigheid, vindingrijkheid, het vermogen heeft om de riem te controleren en goed te zwemmen, en vooral de kunst van het snel en nauwkeurig schieten op kolkende wintertaling of roodharige duiken, op de verhoogde wilde eenden of op de duizelingwekkende kudde witte gezichten. De meeste jagers maakten hun eerste opnamen in de eenden. En hun eerste trofee - een elegante mannetjeseend die in het water stortte - zorgde voor een levenslange jachtpassie. Elke bewuste jager moet de jachtwetten strikt naleven, de voorwaarden van de jacht niet schenden, de schietstandaarden niet overschrijden, krachtig stropers bestrijden en iedereen die het jachtbedrijf schaadt.

Het is de plicht van elke jager om persoonlijk deel te nemen aan allerlei reproductieactiviteiten: wilde dieren en vogels voeren, gunstige omstandigheden voor hun leven en reproductie creëren en de jachtgebieden beschermen. Helaas hebben we nog steeds veel jagers die van mening zijn dat we niet moeten zorgen voor trekvogels, maar voor geregeld dieren, dat eenden en andere trekvogels tijdelijke gasten bij ons zijn, die in de herfst naar het warme land vliegen en dus hun aantal beïnvloeden we hebben geen kansen. Deze opvatting is volkomen onjuist.

Voor eenden die in ons land broeden, dienen vijvers als het belangrijkste huis waarin ze lang leven, fokken nakomelingen en worden ze slechts tijdelijk, voor de winter, gedwongen naar warme plaatsen te vliegen. Bovendien worden jonge, pasgeboren eenden vaker blootgesteld aan allerlei gevaren dan oude, behoedzame en meer ervaren. Daarom is de gevaarlijkste periode in het leven van eenden de periode vanaf het moment dat ze uitkomen uit de eieren tot volledige rijpheid, die meestal samenvalt met het vertrektijdstip voor overwintering. Hieruit volgt dat de grootste aandacht voor eenden, hun bescherming en bescherming tegen onredelijke uitroeiing moet worden getoond tijdens hun verblijf in ons land op de broedplaats. Dit sluit de verzorging van eenden en overwinteringsplaatsen natuurlijk niet uit. Op plaatsen waar het overwintert, mag er helemaal niet worden gejaagd.

Er wordt algemeen aangenomen dat 41 soorten van verschillende eenden op ons span in ons land wonen of ooit hebben ontmoet. Zo'n eend als een kuifpegankan is echter bijna overal uitgestorven, maar is sinds vorige eeuw niet meer in ons land verschenen. De Amerikaanse Daredevil, IJslandse Gogol en de Tadpole Gogol vlogen toevallig naar ons toe.

Geschubde zaagbek en bonte turpan zijn uiterst zeldzaam. Het is ook onmogelijk om 4 soorten eidereend aan de noordelijke zeekusten als jachtobjecten te beschouwen. Dus slechts 31 soorten eenden, die de jager op het jachtpad moet ontmoeten en die hij moet kennen, kunnen als een object van eendenjacht worden beschouwd. Overweeg elf zogenaamde echte of riviereenden. Voor de duidelijkheid, samen met een lijst met namen en een beschrijving van de variëteiten, raden we u aan om vertrouwd te raken met de foto.

Wilde eend

De meest voorkomende en meest populaire onder jagers is ongetwijfeld de gewone wilde eend. Op sommige plaatsen wordt het ook grunt, kruisbes, gekruide eend, pitchen genoemd. Deze eend nestelt en komt voor bij migratie bijna over het hele grondgebied van ons land. Ze is de stamvader van gedomesticeerde eenden. Wilde eend is een vrij grote eend, in de herfst bereikt hij een gewicht van 1700 gram. In paringskleding is de woerd woerd erg mooi. Zijn hoofd en nek zijn bedekt met glanzende donkergroene veren met een metaalachtige glans, in het midden van zijn nek zit een witte kraag. De voorkant van de borst en struma zijn donkerbruin. De buik en zijkanten zijn grijswit, met kleine dwarsstrepen. De voorkant van de achterkant en de achterkant van de nek zijn bruingrijs met lichtere strepen. De achterkant van de achterkant is zwartbruin, de staart is grijszwart, glanzend, de onderstaart is fluweelachtig zwart. De middelste stuurveren zijn in een halve cirkel naar boven gebogen en vormen vlechten. Op de vleugels uitgesproken glanzende violette spiegels met een metaalachtige tint, aan beide zijden begrensd door zwart-witte strepen. Bill is groenachtig, poten zijn Carallo rood. De eend, de jonge milt en de milt, die het paarkleed hebben vervangen, zijn geverfd in grijsbruine en okerkleurige tinten, gevlekt met zwarte vlekken. Aftrap van vleugels van vleugels door jagers, die ook bijna niet verschilt van de stem van een huiswoerd.

Mallards - trekvogels. Ze overwinteren in het zuiden van Europa, in Afrika, Azië en ook in de zuidelijke regio's van ons land. Vaak overwinteren wilde eenden op hun broedplaatsen - op ijsvrije rivieren. Kraakeenden vliegen in het vroege voorjaar naar hun broedplaatsen, vaak zelfs als er sneeuw ligt in de bossen en zelfs op de open plekken, en er geen ijs op de waterlichamen is gepasseerd. Ze vliegen laat naar de overwinteringsplaatsen en blijven hangen tot eind oktober en soms tot half november.

Gebarsten eend met broed

In het voorjaar, kort na aankomst op de broedplaatsen, breken de wilde eenden in paren en beginnen te broeden. Dit proces gaat gepaard met een eigenaardige stroom: de woerd en de eend nemen bizarre poses aan en maken originele bewegingen met een stem. In het voorjaar zijn vergelijkbare paringspellen te zien bij de meeste andere wilde eenden. Terwijl het vrouwtje eieren legt, blijft de woerd dicht bij het nest. Kort na het einde van de paartijd begint de woerd te vervellen en gaat hij in het kreupelhout. De eend plaatst zijn nest meestal bij een stuwmeer, maar soms is hij ook te vinden in het bos, in holten van bomen. Mallard bouwt het nest heel zorgvuldig, met droog gras, riet, onkruid voor de bouw. Het nestbakje van de eend is dicht bedekt met zijn eigen dons. Bij het verlaten van het nest tijdens de incubatie bedekt de eend de eieren betrouwbaar met dons. Het aantal eieren in een legsel varieert meestal van acht tot twaalf. Het uitkomen duurt 26 dagen. Wilde eendkuikens komen bijna gelijktijdig uit eieren en na 12-15 uur verlaten ze het nest en gaan achter de tag het dichte struikgewas van de rivier in. Vanaf de eerste dagen van hun geboorte zwemmen en duiken eendjes prachtig. In het begin voeden ze zich voornamelijk met kleine insecten en larven, maar gaandeweg wordt hun dieet aangevuld met plantaardig voedsel.

Geelneus of zwart, wilde eend

De Mallard Drake neemt, net als de mannetjes van andere eenden, behalve de cattery en pegans, geen deel aan de zorg voor de nakomelingen. De baarmoeder zorgt voorzichtig voor de welpen en beschermt ze belangeloos tegen vijanden. Eendjes ontwikkelen zich vrij snel en op de leeftijd van een maand wegen ze al 500-600 gram. Jonge groei wordt geleidelijk uitgevlogen. Meest recentelijk groeien er veren in, en daarom kunnen de eendjes die zijn gegroeid en gerijpt, enige tijd niet vliegen. Op de vlucht voor gevaar en vluchtend door het water, fladderen ze hard met jonge vleugels, waarvoor ze de naam floppers of flappen kregen van jagers. Op de leeftijd van twee maanden beginnen de eendjes, samen met de oude, te vliegen. Mallard heeft veel vijanden. De nesten worden verwoest door vossen en wasbeerhonden, kraaien en moerasmanen, en de eerste dagen na het verlaten van het nest hebben eendjes ook last van snoek. Soms maakt een eend, in het geval van de dood van het eerste legsel, de tweede en bouwt hiervoor een nieuw nest. Er zijn altijd minder eieren in de tweede koppeling dan in de eerste. Mallards, net als de rest van de eend (behalve de zee-eend), vervellen tweemaal per jaar.

De eerste rui, de zogenaamde postnuptial, is compleet. Daarbij verliezen veel wilde eenden hun vliegvermogen door uitvallende veren. De tweede rui, de zogenaamde prenuptial, is onvolledig (het komt voor in de herfst, wanneer de woerd hun trouwkleding aantrekt en draagt ​​tot het begin van de zomer van volgend jaar, dat wil zeggen vóór de prenuptial rui). Tijdens rui verzamelen wilde eenden soms in grote hoeveelheden in goed beschermde, overvloedig begroeide riet- en zegge vijvers. Na de jonge groei op de vleugel en de oude vervelling, vliegen wilde eenden twee keer per dag: 's avonds - naar de voederplaatsen en in de vroege ochtend - dagenlang. Voederplaatsen voor hen zijn zowel vijvers als graanvelden. Dagplaatsen zijn meestal goed beschermd door vegetatie en ontoegankelijke waterlichamen. Je kunt deze plekken vinden door de overvloed aan gevallen veren en instromen (sporen) in kroos.

Wijdverbreide jachtmethoden in de ochtend- en avondschemering zijn gebaseerd op vluchten. Dichter bij vertrek vormen broeden van wilde eenden, die met elkaar in verbinding staan, kuddes, die in de late herfst naar overwinteringsplaatsen gaan en soms vrij lang blijven hangen bij migratie in tussenliggende gebieden. Een naaste verwant van onze wilde eend, een ondersoort van de gele wilde eend, de zogenaamde zwarte wilde eend, woont in het Verre Oosten. Het is inferieur qua grootte aan een gewone wilde eend, en in tegenstelling daarmee kleedt de zwarte wilde eendwoerd zich niet in een parende outfit en zijn verenkleed is bijna hetzelfde als het verenkleed van een eend. Beide geslachten zijn iets donkerder en doffer gekleurd dan een eendenwilde eend; ze hebben witte vlekken op hun vleugels. De levensstijl van zwarte wilde eend is niet voldoende bestudeerd en verschilt volgens rapporten niet veel van de levensstijl van gewone wilde eend..

Grijze eend

Op sommige plaatsen wordt deze eend seruga, zilveroor, halfwilde eend, halfmoeder, zaad en niet-slacht genoemd. De grijze eend is aanzienlijk kleiner dan de wilde eend - het gewicht is in de regel niet groter dan een kilogram. De woerd in de trouwjurk heeft een bruingrijze kop, gevlekt met kleine donkere stippen. Sashek en zijkanten van zijn lichaam zijn grijs, met dunne zwarte strepen. De achterkant is grijsbruin, de nuft en ondermijning zijn fluweelachtig zwart. De kin en nek zijn geelachtig en veranderen geleidelijk in een roodachtige kleur. Struma en bovenborst zijn zwartgrijs, met zwarte en witte randen. De onderborst is witachtig, de vleugels zijn grijs in verschillende tinten. De underwings zijn wit, de snavel is grijs, de poten zijn geel met donkere vliezen. De eend is uniformer geschilderd: hij wordt gedomineerd door bruine, gele en zwarte kleuren, gevlekt met randen, dwarsstrepen en langsvlekken. Bill is geelachtig, poten zijn vuilgeel met donkere vliezen. In ons land is een grijze eend minder gangbare wilde eenden.

Het komt veel voor in de oostelijke en zuidoostelijke regio's, in de centrale regio's nestelt het in een kleiner aantal en in de westelijke regio's is het uiterst zeldzaam. Behoudt voornamelijk in oude vrouwen, bosrijke meren en in waterlichamen met stilstaand water. Winters voornamelijk buiten Rusland. Het wordt in ons land gevonden tijdens overwintering in de Transcaucasia en de Kaspische Zee. Grijze eenden nestelen op de grond, soms vrij ver van het stuwmeer, in struiken of struikgewas. De kuikens kwamen uit de eieren, waren amper uitgedroogd en gingen samen met de baarmoeder naar de vijver. Als twee of meerdere broedjes serugu in een reservoir leven, worden ze vaak gecombineerd tot één kudde. In dit geval zorgen alle eenden voor de verenigde eendjes. Grijze eenden voeden zich voornamelijk met plantaardig voedsel, minder vaak met dieren. Rijpende broeden vliegen vaak om zich te voeden met graanvelden. De stem van een grijze eend lijkt op de stem van een kraak, maar hij is krakend en klinkt scherper. De stem van een woerd is als een doffe kwaak van een raaf. In alle andere opzichten lijkt de grijze eend in zijn levensstijl op een wilde eend, hoewel hij meer vertrouwt dan de vorige. De vlucht van een grijze eend is licht, snel en niet zo luidruchtig als een wilde eend.

Pijlstaart

Bij jagers wordt het vaak de oostelijke staart en pijlstaart genoemd. In ons land is het wijd verspreid in de bos-toendra-regio, bosgordel, in de centrale en oostelijke regio's iets minder vaak in de zuidelijke regio's. De pijlstaart is zeer uniform geschilderd - in grijze en bruinachtige tinten, heeft een grijze snavel en grijze poten. Ongeveer hetzelfde verenkleed bij zowel jonge als oude draken die na de paartijd ruien. In paringskleed is de woerd uitzonderlijk mooi. Zijn hoofd is helderbruin, struma, de voorkant van de nek en borst zijn puur wit, de zijkanten, achterkant en achterkant van de nek zijn grijs, met donkere strepen, de buik is witgrijs. De bovenste (dek) veren van de staart in de woerd zijn zwart. De middelste staartveren van de staart zijn langwerpig en puntig in de vorm van een priem, vandaar de naam van deze eend. Aan de zijkanten van het hoofd van de nek tot de nek zijn twee uitgesproken witte strepen. De snavel van de woerd is blauwgrijs, de poten zijn grijs. De pijlstaarten worden meestal in paren gesplitst voordat ze op de broedplaatsen aankomen. Pijlstaartnesten worden gebouwd in de buurt van een reservoir, vaak op open en droge plaatsen. Drains tijdens de incubatie van eendeneieren worden voor het eerst dicht bij het nest gehouden en met het begin van de rui verlaten ze het nestgebied en raken ze verstopt in de voering.

Eendjes groeien snel en zitten aan het begin van het jachtseizoen op de vleugel. De pijlstaart voedt zich met zowel dierlijk als plantaardig voedsel. De pijlstaartmaat is inferieur aan de wilde eend en bereikt een gewicht van iets meer dan een kilogram. Op water ziet een veer gekleed in een huwelijkse veer er iets groter uit dan een wilde eend, vooral vanwege zijn lange nek en langwerpige staart. Veel jagers beschouwen pijlstaart, niet zonder reden, waardevollere trofee dan wilde eend, vanwege zijn mooie uiterlijk, snelle vlucht en uitstekend vlees, superieur aan de smaak van gebarsten eendenvlees. Shirokonoska. Op sommige plaatsen wordt het een vogelbekdier, molshoop en soxoon genoemd. De eend is middelgroot, het gewicht voor vertrek voor overwintering is niet hoger dan 800-850 gram. Het verschilt van de rest van de eenden in de structuur van de snavel, die onevenredig breed is in het nest met de brede tenen (veel groter dan die van de wilde eend) en lijkt op een roeispaan, die zich van de basis naar de top sterk uitbreidt. De vereneend is als een wilde eend.

Het hoofd en de hals van de woerd zijn zwart, met een paarsblauwe tint aan de zijkanten. De rug, underwig en nadhweh zijn schitterend zwart. De struma is wit, de borst en zijkanten zijn lichtbruin. Op de achterkant zijn er witte vlekken, schouders zijn gekleed met witte veren. De snavel is zwart, de poten zijn oranjerood, de spiegel is groen met een metallic tint. Nest shirokonoska schikt in de buurt van het water. Het paard voedt zich voornamelijk met een breed scala aan dieren. De stem van een eend met brede neus lijkt op een kwakzalver op een machine-eend, maar is doofer en eentoniger. De woerd maakt een gedempt gekletter, vergelijkbaar met de klanken van 'kho-kho-kho'. De gordelroos is minder spraakzaam dan andere eenden en hun stemmen zijn pas in het voorjaar te horen. Velen worden gejaagd voor een met grote benen, hoewel het schieten op deze eend vanwege relatieve goedgelovigheid minder atletisch is dan schieten op andere eenden. Shirokonoski gaat graag zitten voor eenden en zwemt graag tussen hen in. Winterhemden vliegen eerder weg dan andere eenden.

Sviyaz

Ze worden ook Sviyaga en Whistler genoemd vanwege het melodische fluitje dat de woerd voornamelijk tijdens de paartijd uitzendt. De stem van de eend is scherp en doet denken aan de geluiden van 'rerr-rerr'. Inktvis broedt voornamelijk in de noordelijke regio's van ons land en in Siberië. Over migratie komt overal voor. Ongeveer zo groot als een punt met een brede neus. Bij de woerd in de paringskleding zijn het voorhoofd en het bovenste deel van het hoofd geelachtig wit, de rest van het hoofd en de nek zijn bruin, bedekt met zwarte stippen. De rug en schouders zijn grijs met donkere strepen. Struma en zijkanten van een grijsachtige wijnkleur, buikwit. Witte vlekken worden uitgesproken op de vleugels. De spiegel is groen met een metallic glans. De staart is wit in het midden en zwart aan de randen. Poten en snavel zijn grijs. De snavel is veel korter en smaller dan die van andere eenden. Het vrouwtje is geschilderd in grijsbruine en zwartbruine tinten, met donkere strepen en lichte randen van veren. Buik is wit.

Sviyazi vliegt snel, maar duikt zelden. Ze voeden zich voornamelijk met plantaardig voedsel: groene scheuten, wortelstokken, bessen. Nest op kleine meren en beekjes met dichte vegetatie en open bereiken. Nesten bevinden zich meestal in het bos bij het water. Eendenkroosjes ontwikkelen en groeien sneller dan de meeste andere eenden en kunnen in anderhalve maand al vliegen. Sviyazi vliegt van overwintering voor veel andere eenden en vliegt later in de herfst weg, soms vertragend tot eind november. Vlees van sviyazey wordt zeer gewaardeerd. Orka of kasaty woerd. Iets kleiner dan shirokonoski, drake gewicht bereikt 750 gram.

In paringskleed is de woerd erg mooi en aanzienlijk anders dan andere woerds. Zijn hoofd en nek zijn donkerbruin, op plaatsen met een metaalachtige glans. De schouderbladen, schouders en rug zijn grijs, met een donker streeppatroon. De kin en keel zijn wit, een zwarte ring met een groenachtig metaalachtige glans in de nek. De mantel en onderstaart zijn fluweelachtig zwart. Op de achterkant van het hoofd zit een kuif van langwerpige veren. Sommige veren van de vleugels op de vleugels zijn ook langwerpig en gebogen in een sikkelachtige vorm, hun kleur is fluweelachtig blauw, met een smalle heldere rand op elke veer. De vleugelvoering is zuiver wit, de snavel is zwart, de poten zijn grijs met donkere vliezen. Eenden zijn geschilderd in donkerbruine, lichtbruine en okerkleurige tinten met donkere vlekken. Verenveren zijn minder langwerpig en vormen geen staartjes, zoals een woerd.

Orka's nestelen alleen in de oostelijke regio's van het land; ten westen van de Yenisei zijn uiterst zeldzaam. Winters in Japan, Zuid-China en Vietnam. Ze nestelen het vaakst in kleine meren en ouderen. Nesten worden genest in dicht gras of in een struik bij een vijver. Ze voeden zich voornamelijk met groene scheuten. Tijdens het vliegen worden orka's vaak samen met andere eenden gehouden. De stem van een eend lijkt op de stem van een wilde eend, de woerd straalt een eigenaardig melodieus fluitje uit. Orka's vliegen vroeg weg voor de winter, meestal in september. Orka's zijn zeer behoedzame en wantrouwende vogels, en het jagen op hen gaat gepaard met aanzienlijke moeilijkheden.

De kleinste vertegenwoordigers - wintertaling behoren ook tot het geslacht van riviereenden. In Rusland zijn er 4 soorten wintertaling, die aanzienlijk van elkaar verschillen. Dit is een teal-whistle (teal, small teal), teal-cracker (temple-punk, shirkunok, big teal, blue-winged teal, chi-rock-seed beetle), teal-kloktun (moklok, eidero, ma-baby) en marmer, of smalneus, groenblauw.

Teal Cracker

De eerste twee soorten wintertaling komen het meest voor en zijn bijna overal te vinden. Kloktun nestelt alleen in Oost-Siberië en het Verre Oosten en marmerblauwgroen - in de zuidelijke regio's van het land, zonder boven de Neder-Wolga uit te stijgen. De grootste wintertaling is de kloktun, met een gewicht van 600 gram, iets kleiner dan zijn cracker en marmeren wintertaling. Hun Whistler-vrouwtjes zijn iets donkerder dan eenden van de kloktun en crackler. Een eend van een marmeren wintertaling, evenals een woerd die geen trouwjurk aantrekt, is grijs met lichte vlekken; hun verenkleed lijkt op marmer, waarvoor deze wintertaling zijn naam kreeg.

Een klokkenluider in een trouwjurk is erg mooi. Zijn hoofd en nek zijn bruin en zijn kin en keel zijn zwart. Aan de zijkanten van het hoofd zijn brede blauwgroene strepen met een koperrode tint, die aan de achterkant van het hoofd aansluiten. Langs de randen worden deze strepen begrensd door een smalle witte strook, die van de ogen doorloopt langs de basis van de snavel tot de kin. De buik is licht, buffy, het onderbeen is lichtgrijs. De nuance is bruingrijs, begrensd door een zwarte fluweelachtige streep. Op zijn borst en struma heeft hij grote druppelvormige zwarte vlekken. Spiegel heldergroen, glanzend. Snavel is zwart, poten zijn grijs. In de knetterende woerd in de bijpassende jurk is het bovenste deel van het hoofd donkerbruin, met kleine witte strepen op het voorhoofd. De hals en zijkanten van het hoofd zijn chocoladekleurig, met witte lijnen, de kin is zwart. Een brede witte streep loopt van de ogen naar de achterkant van het hoofd en verder langs de nek. De struma en de voorkant van de borst zijn bruin, met een geschubd patroon en dwarsstrepen. Borst en buik zijn wit. De bovenste, bedekkende veren van de vleugels zijn blauwgrijs, de spiegel is groenachtig staal van kleur, met een witte rand. De snavel is zwart, de poten zijn grijs, de vleugels zijn wit. Kloktuy drake in een bijpassende jurk heeft zwarte veren op de bovenkant van het hoofd, op de kin en keel. Van de ogen naar de keel is er ook een zwarte streep, die vervolgens naar de achterkant van de nek gaat en naar brede plekken met felgroene kleur in de vorm van halve maan. Boven en aan de zijkanten worden ze begrensd door smalle witte strepen. De zijkanten van het hoofd, de wangen, de veren bij de snavel en een deel van de nek zijn bleekgeel. De basis van de nek achter en schouders is lomp, met gestreepte strepen. De achterkant en nagels zijn grijs, ook met streperige strepen, de zijkanten zijn blauwachtig met een zwart streperig patroon. Witte dwarsstrepen zijn duidelijk zichtbaar aan de basis van de vleugels. De struma en de bovenste borst zijn roze-wijn, bedekt met halfronde zwarte vlekken, de buik is wit, de ondervacht is fluweelachtig zwart, met transversale witte strepen aan de basis. De vleugeldekveren zijn witachtig. De spiegel is groen, glanzend, op een zwarte achtergrond, met witte strepen aan de buitenkant. Bill is blauwachtig, poten zijn bruin-olijf.

Wintertalingen onmiddellijk na aankomst van overwintering beginnen te nestelen. In het voorjaar slagen jagers er vaak in vluchten van een kuifeend te observeren, die opgewonden wordt achtervolgd door verschillende woerds. Soms achtervolgen de miltkrakers de vrouwtjes van andere eenden met dezelfde opwinding, inclusief de crackeenden, daarom gaan ze gewillig zitten om lokeenden en verschillende knuffels te lokken. Wintertalingnesten bevinden zich in de buurt van het stuwmeer, in het struikgewas. Eendjes groeien snel en in de regel klimmen ze tegen het begin van het jachtseizoen naar de vleugel. De uitzondering is kloktuny, eendjes die zich langzamer ontwikkelen. Vaak zijn er aan het begin van de jacht niet-vliegende broeden van deze wintertaling.

Teals voeden zich met zowel planten als dieren met voedsel. Tegen de herfst worden ze zwaar dik, en dichter bij vertrek dwalen ze af tot grote kuddes. Wintertaling zwemmen en duiken perfect, vliegen snel en gemakkelijk. Vooral goede vliegers zijn fluiters, wier vliegsnelheid hoger is dan de snelheid van andere riviereenden. Ik was getuige van de jacht op een havik na een wintertaling. Het roofdier ving de eenden al, maar ze wisten te vliegen naar het brede stuk waar ik was, en, nadat ik op het water was gevallen, dook onmiddellijk weg en verdween. De versnelde havik stortte in het water en werd door mij neergeschoten. Voor de snelheid van de vlucht wordt wintertaling terecht beschouwd als een echt sportspel. Teal vlees is beter van smaak dan crack-eendenvlees. De stemmen van de Teal-eenden lijken op een zachte kwakzalver. Het drake-fluitje fluit melodieus, het knettergeluid knalt en lijkt op de stem van de huidige coronet, de kloktun klinkt doof en maakt het geluid van 'clo-clo-clo'. De wintertaling met een smalle neus is het stilst, hun stemmen zijn zwakker dan die van andere wintertaling. Deze wintertaling is het meest goedgelovig en gemakkelijker dan andere om de jager te laten schieten..

Duik met rode neus of rode duik

Dit is een van de meest voorkomende duikeenden in ons land en nestelt zich voornamelijk in de zuidoostelijke regio's van het land, in Centraal-Azië en in het kustgebied van de Oeral van de Kaspische Zee. Het komt voor in de nesten in de benedenloop van de Kuban, in de Noord-Kaukasus en in sommige regio's van Transkaukasië. Tijdens de vlucht zie je zowel in Siberië als in de centrale en westelijke regio's van het Europese deel van Rusland. Winters in ons land in de zuidoostelijke regio's, maar ook in Zuid-Europa, Oost-Azië en Noord-Afrika.

In het verenkleed van de woerd van een rode duik overheersen bruine, kastanje-, okerkleurige en zwarte tinten met witte vlekken. Zijn hoofd is knalrood. Het vrouwtje is geschilderd in klei-bruine en asgrijze tinten, van onderaf is het gebroken wit. De snavel van het mannetje is helderrood met een witachtige goudsbloem. Poten zijn ook rood. Het vrouwtje heeft een donkere snavel met een roodachtige tint, roodbruine poten met donkere vliezen. De roodsnuiteend is een vrij grote, dichtgebouwde vogel met een gewicht van anderhalve kilo. Naar de nestplaatsen vliegen duiven met een rode neus in paren. Ze vliegen weg in pakketten voor de winter. Ze nestelen zich in meren op het puin van het oude riet of op eilandjes en hobbels bij het water zelf. Het materiaal voor de constructie van het nest zijn de stengels en bladeren van planten. Aan de zijkanten van het nestbakje zit een pluisrol, waarmee de vrouwtjes de eieren bedekken. Duiken met rode neus voeden zich voornamelijk met plantaardig voedsel, dus hun vlees heeft, in tegenstelling tot het vlees van de meeste andere duiken, een hoge smakelijkheid.

De stem van de eend is erg luid en krakend en doet denken aan de geluiden "kerr-kerr-kerr". De woerd geeft meestal pas in het voorjaar een stem - een zacht gefluit. Vanwege het grote gewicht, het aantrekkelijke uiterlijk en de hoge kwaliteit van het vlees, wordt de roodsnuiteend zeer gewaardeerd door jagers. De roodharige eend, ook wel blauwzwart, sivash en redbash genoemd, is een van de meest interessante eenden in termen van jacht.

In ons land is het wijdverbreid. Nesting wordt waargenomen in de Baltische republieken, in Wit-Rusland, in de regio's Leningrad en Pskov, in Bashkiria, in Oekraïne, in de benedenloop van de Kama-rivier, in de Siberische rivieren, in de benedenloop van de Syr Darya en Amu Darya-rivieren, in de Aralzee, in de benedenloop Wolga en in sommige delen van het Verre Oosten. Ook gevonden aan het Onegameer, de roodharige duik in het noordelijke Dvina-bekken, in Yakutia en Kamchatka. De roodharige eend overwintert zowel buiten de grenzen van ons land als aan de Zwarte, Kaspische en Azovzee, in de monding van de Kuban, in het zuidoosten van Transkaukasië, aan de meren van Azerbeidzjan en Turkmenistan. De roodharige eend is een middelgrote eend met een zeer dichte stam en een korte nek. Het gewicht varieert, afhankelijk van het seizoen en de mate van vet, van 700 tot 1300 gram.

De woerd in de bruiloftskledij is behoorlijk gevarieerd gekleurd. Zijn hoofd en nek zijn roestrood, soms met een roodachtig violette tint. De struma, borst en schouders zijn zwart, de rug is asgrijs, met dwarsgestreepte strepen. Dichter bij de staart wordt de rug geleidelijk donkerder, de nadhvost en euvnost zijn zwart. De zijkanten en het onderste deel van de borst zijn grijsachtig, bedekt met rijpe ribbels. De maag is donker. Bovenste, bedekkende, veren van de vleugel zijn asgrijs. Bill is blauwachtige, grijze poten. Het vrouwtje heeft een geelbruine kop, de romp heeft op verschillende plaatsen een roodbruine en zwartbruine kleur. De hals, struma en zijkanten zijn donker, roestrood. De buik is vuilwit. Snavel is loodblauw, poten zijn grijs. De roodharige eend voedt zich met zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Zwemt en duikt heel goed. De diepgang is zo diep dat de staart half ondergedompeld is in water. De roodharige duik stijgt zwaar, luidruchtig uit het water, maar vliegt erg snel, maakt luide en scherpe geluiden met vleugels.

Duik loopt slecht op de grond en tilt de voorkant van het lichaam hoog op. Zijn stem is schor, schor. Tijdens volledige vervelling verliezen de roodharige duiken hun vliegvermogen en worden ze, samen met andere duiken, enorm.. Roodborstduiken nestelen op grote meren met dicht struikgewas en grote reikwijdte. Nesten zijn gerangschikt in de plooien van het riet en in het struikgewas; soms zijn nesten drijvend zoals meerkoeten. Eendjes brengen de eerste dag van hun leven door in het nest en laten het dan achter bij de baarmoeder. Als ze een maand oud zijn, vluchten ze, maar ze beginnen dichter bij twee maanden te vliegen. Het volwassen broed van roodharige duiken verenigt zich in kuddes en leidt een nomadische levensstijl. Door hun grote aantallen, brede verspreiding, vrij grote afmetingen, goede vleeskwaliteit en snelle vlucht, zijn roodkopduiken een uitstekend jachtobject.

Samen met de roodharige duiken, de witogige duiken, de barduiken, de crested black en sea black behoren ook tot het geslacht black. Duik met witte ogen. Lokaal genoemd witte ogen en nigella. Een eend van gemiddelde grootte met een gewicht van 500-600 gram. In de woerd in het parende verenkleed zijn een deel van de nek, struma en het voorste deel van de borst roodachtig-kastanje met een paarse tint. Aan de basis van de nek is er een zwarte ring, de achterkant van de nek, schouders, rug en nadhvost zwart. Er zitten witte vlekken op de kin, het midden van de borst en de onderstaart is wit. De zijkanten zijn roodbruin. De buik is zwartrood, gevlekt met kleine witte stippen. Dekveren en staartveren van de vleugel zijn zwartbruin. Bill is blauwachtig zwart. Poten zijn grijs, ogen zijn wit. Het hoofd van het vrouwtje is ook roodachtig-kastanje, maar iets bleker dan dat van het mannetje, en de ring om de nek is grijsbruin. De rest van het verenkleed van de vrouw wordt gedomineerd door donkerbruine, grijsbruine, roodbruine en grijsachtige tinten. Er zijn grote donkere strepen op de borst. Bill is donker, poten zijn groen-grijs. De stem van een duik met witte ogen is grof, kwispelend. In ons land nestelen de duikers met witte ogen voornamelijk in Turkmenistan, aan de oostelijke oever van de Aralmeer, in het midden van de Syr Darya en in de Zeven Rivieren, minder vaak langs de benedenloop van de Dnjepr. Afzonderlijke nesten werden waargenomen in sommige regio's van Oekraïne, Wit-Rusland, Siberië en in de centrale regio's van het land. Winters buiten Rusland en slechts gedeeltelijk - in de oostelijke Transkaukasië, aan de zuidoostkust van de Kaspische Zee en in de bovenste Amu Darya.

In de lente en de herfst wordt de witogige eend bijna overal gevonden. Voor nestelen geven duikers met witte ogen de voorkeur aan diepe meren begroeid met riet; ze gaan de brede uiterwaarden van de zuidelijke rivieren niet uit de weg; ze komen soms voor op bergmeren. Nesten zijn gerangschikt op de zwevende vuisten van het riet, evenals op de eilandjes en individuele hummocks die zich tussen de rietbedden bevinden. Jonge duiken beginnen te vliegen als ze ongeveer twee maanden oud zijn. Het dieet van de duik met de witte ogen is niet voldoende bestudeerd. Het is bekend dat het voedsel voornamelijk bestaat uit bladeren, wortels en zaden van waterplanten, met een kleine toevoeging aan diervoeder. De gevangen duik met witte ogen die door het eendje werd gevangen, at gemakkelijk brood, allerlei soorten groenten, korrels rogge, haver, tarwe, regenwormen en vlees. Door de aard van hun gedrag lijken duiken met witte ogen in veel opzichten op echte eenden. De duik met de witte ogen zwemt goed, duikt prachtig, maar stijgt hard op uit het water.

Baire's duik

Baer's duik. Het wordt ook wel de oostelijke duik met witte ogen genoemd. De kleur wordt gedomineerd door zwarte en roodbruine tinten in verschillende tinten. Op de vleugels zitten grote witte spiegels, duidelijk zichtbaar zowel bij drijvende vogels als tijdens de vlucht..

In ons land nestelen de duiken van Baer alleen in de zuidelijke regio's van het Verre Oosten, op kleine met riet bedekte meren. Het vlees van deze duiken heeft een tastbare visgeur.

Kuifzwart

Getuft zwart gemaakt. Het wordt ook zwart worden genoemd, nigella, witte gezichten, kruidkundige en zwarte zee. Een vrij grote en dichte eend met een gewicht van 700 tot 1400 gram. Het verenkleed van de woerd wordt gedomineerd door zwarte tinten met een metallic glans. De zijkanten en het onderlichaam, evenals de voering van de vleugels zijn puur wit. Witte spikkels worden ook waargenomen op de vleugeldekveren. Bill is grijsblauw, met een zwarte goudsbloem. Poten zijn grijs met zwarte vliezen, ogen zijn geel. Op het hoofd vormen langwerpige veren een kuif die aan de achterkant van het hoofd hangt. Het vrouwtje wordt gedomineerd door bruine tinten met verschillende helderheid. De buik is wit, gevlekt met bruine veren.

Het komt voor op de broedplaatsen in de regio Midden-Trans-Volga, in Basjkiria, in Noord-Kazachstan, in de Trans-Oeral en in West-Siberië. In het voorjaar vliegen de vogels al gepaard. Nestelen in brede uiterwaarden van rivieren en meren, in rietvelden en op kleine eilanden. Nesten worden vaak drijvend gebouwd en soms in boomholten. Vanaf de eerste dag van hun leven zwemmen zwarte kuifeendjes snel en vaardig duiken. Ze kunnen maximaal 40 seconden onder water blijven. Zwarten komen zwaar en luidruchtig uit het water. De stem van een eend lijkt op een schor kwaken. De woerd is stiller. Zijn stem klinkt als een melodieuze 'glu-glu'. De gekuifde zwarting eet voornamelijk dierlijk voedsel en extraheert het onder water op een diepte van 3-4 meter. Het gedrag van de zwarte kuif is een interessant kenmerk: het is niet bang voor menselijke nabijheid en nesten in de buurt van zijn huis. Het zou nuttig zijn om meer gebruik te maken van deze functie van crested blacknet en deze te vullen met grote wateren rond grote steden.

Marine zwart

Zwart worden van de zee, ook wel mobiel, witzijdig en plesovka genoemd. Een vrij grote eend, iets groter dan de kuifeend. De woerd heeft een kop, borst en achterlijf van het lichaam zwart, de rug is lichtgrijs, de buik en zijkanten zijn wit. Het vrouwtje is> sho-bruin, heeft een witte ring aan de basis van de snavel en een witte vlek op de zijkanten van het hoofd. Witte veren zijn te vinden in haar en op andere delen van het lichaam. Zeezwarte nesten langs de noordgrens van ons land, voornamelijk in de toendra. Het wordt in kleine aantallen aangetroffen op broedplaatsen en in Estland. De stem van de zeezwart lijkt op een luide kwaak. Ze zwemt en duikt prachtig, vliegt snel en komt, in tegenstelling tot andere duiken, gemakkelijk uit het water. Mariene zwarten voeden zich met zowel dierlijk als plantaardig voedsel en extraheren het voornamelijk onder de holte. Geeft er de voorkeur aan om de Zwarte Zee te nestelen op stromende toendra-meren met rijke vegetatie, evenals op meren in de taiga. Tijdens het ruien wordt het gehouden op grote meren met wijd open reeksen. Winters voornamelijk in de zee, soms vliegend in de baaien en estuaria. De zwarting van de zee wordt tijdens overwintering in paren verdeeld. Het bouwt meestal nesten in struikgewas in de buurt van water of in wilgenstruiken. Eendjes groeien snel en op de leeftijd van 35-40 dagen kunnen ze de vleugel al beklimmen. Het vlees van zeezwart is van zeer hoge kwaliteit, daarom is de commerciële jacht op deze eend wijdverbreid.

Gemeenschappelijke gogol

Op plaatsen wordt het een hol hol genoemd voor liefde om in boomholten te nestelen. De eend is middelgroot en weegt 800 tot 1400 gram. De woerd in de trouwjurk heeft een zwarte kop met een metallic glans, ronde witte vlekken op de wangen. De achterkant, zijkanten, nek, buik, staart en onderstaart zijn puur wit, met uitzondering van een smalle zwarte trui rond het heiligbeen. De vleugel is gekleed in witte, zwarte, bruine en grijze veren. De spiegel is wit. Staartveren zijn zwartbruin, zwarte snavel, poten zijn oranje, ogen zijn roodachtig geel. In het zomerkleed is de woerd bijna hetzelfde gekleurd als een eend, waarbij het hoofd en een deel van de nek donkerbruin zijn, de rug donker met lichte verenranden. Struma en zijkanten zijn grijs. Borst, buik en onderstaart zijn wit. De spiegel is ook wit. Op de vleugels komen witte veren voor, afgewisseld met zwarte, bruinzwarte, grijze en donkere aspid. Bill is zwart, poten zijn geel met donkere vliezen. De ogen zijn geel. Gogol's stem lijkt op een schor kwak. Tijdens de vlucht maakt hij vleugels schoon en hoog, 'kristal', het geluid waarmee hij zelfs in het donker gemakkelijk te onderscheiden is van andere eenden. Gogol eet voornamelijk dierlijk voedsel met een kleine toevoeging van plantaardig voedsel.

Gogol zwemt en duikt geweldig. Hij krijgt bijna altijd voedsel onder water, soms op een diepte van 4 meter. De broedplaatsen van Gogol in ons land zijn de noordelijke regio's van het Kola-schiereiland en het noorden van de regio Arkhangelsk (inclusief de middelste Oeral, de Ob en de Yenisei-rivieren) tot aan Kamtsjatka. Gogol wint voornamelijk in ons land. Massale overwintering van gogol kan worden waargenomen voor de kust van de zuidelijke Kaspische Zee, in kleinere aantallen aan de Zwarte Zee, Oekraïne, de Zuidelijke Oeral en Altai. Gogols rangschikken hun nesten in de holtes van bomen die groeien langs de oevers van waterlichamen, en daarnaast zijn ze bereid om kunstmatige holten en nestkasten te bevolken die aan de vooravond van de komst van vogels aan bomen worden gehangen of op lange palen in jachtboerderijen worden gemonteerd. Naast een Gogol-man schrikt niet.

Bij onvoldoende aantal holtes in de nestplaatsen vinden er tussen vrouwelijke gogol gevechten plaats om het nest te beheersen. Vaak rennen in één holte twee eenden tegelijk. Er zijn ook gevallen van de gezamenlijke opstelling van het nest in de holte met een gogol en een buit, een gogol en een wilde eend, evenals een gogol en een grote zaagbek. In deze gevallen lagen er soms wel dertig eieren in het nest, waarvan de meeste de broedende eend niet konden opwarmen en de kuikens er niet uitkwamen. Kuikens worden binnen 2-3 uur uit eieren gehaald en de eerste dag blijven in het nest, drogen onder de eend en smeren hun donzige outfit in met vet. Een dag later kruipen eendjes, met scherpe en sterk gebogen klauwen, vrij uit de holte, zelfs van de diepste, en op verzoek van hun moeder springen ze gemakkelijk op de grond. Zo'n val, vanaf een hoogte van soms meer dan 10 meter, is volkomen ongevaarlijk voor eendjes vanwege hun kleine gestalte en lichte gewicht. Als alle eendjes op de grond zijn gesprongen, leidt de moeder ze naar de beschutte plekken van het stuwmeer. Eendjes zwemmen perfect en duiken perfect: ze kunnen maximaal twee minuten onder water blijven. Op ongeveer twee maanden oud beginnen de nogies te vliegen..

Kamenushka

Een kleine eend met een gewicht van 500-800 gram. De woerd in de paringskleding is zeer divers van kleur. Zijn hoofd en nek zijn zwart, dof. Aan de zijkanten van het hoofd, vanaf de basis van de snavel en bijna tot aan de ogen, zijn er verticale witte vlekken, die zich bovenop een smalle strook langs de kruin van het hoofd naar de achterkant van het hoofd uitstrekken. Op het hoofd achter de ogen zijn er nog twee kleine witte vlekken en langwerpig aan de achterkant van de nek. Aan de zijkanten van het hoofd, onder de witte vlekken, zitten kleine roestbruine strepen. Aan de basis van de nek is een volledig witte ketting van onderen begrensd door een smalle zwarte streep. De achterkant en nuft van de steen zijn zwart. De bovenkant, zijkanten en borst zijn blauw-aspid. De achterkant van de borst is grijs, de buik is zwartbruin, de onderstaart is zwartachtig, met kleine witte vlekken aan de zijkanten. De zijkanten van het lichaam zijn kastanje, in de bocht van de vleugel is een kleine witte dwarsvlek begrensd door zwarte strepen. Schouderveren zijn wit. De spiegel is schitterend, zwart en blauw. De staart is zwart, de snavel is donkerolijf met een lichte goudsbloem. Poten zijn zwartbruin met zwarte vliezen. De ogen zijn bruin. Het verenkleed van de eend wordt gedomineerd door donkerbruine kleuren met een olijftint. Er zijn drie witte vlekken aan de zijkanten van het hoofd, het onderste deel van het lichaam is witachtig, met kleine en vage bruine strepen. De vleugels en staart zijn zwartbruin. Snavel en poten zijn bruingrijs. In de woerd in het zomerkleed na rui, overheersen zwartbruine tinten.

Kamenushka nestelt uitsluitend in de noordelijke regio's van Siberië, en het verspreidingsgebied in het westen strekt zich uit tot het stroomgebied van de Lena- en Baikal-rivieren, in het noorden tot de poolcirkel, in het zuiden - tot Primorye en in het oosten - tot Kamtsjatka en de Commander-eilanden. Tijdens de broedperiode, in de zomer, leven kleine stenen voornamelijk in bergrivieren en op meren. Ze overwinteren op zee op rotsachtige kusten. Afwerpende vogels verzamelen zich in grote watermassa's, ook op zee. Kamenushki arriveert op de nestplaatsen die al in paren zijn gebroken. Ze vliegen voor de winter en de winter in grote kuddes. Eendennesten worden dicht bij water gebouwd, tussen stenen, in gras of in struiken. Eendjes ontwikkelen zich vrij langzaam en komen relatief laat op. Kamenushki voedt zich met diervoeder: insecten, schaaldieren, weekdieren en, in een kleine hoeveelheid, vis. Kamenushka - een vogel vertrouwt eerder en stelt iemand in staat om te sluiten.

Moryanka

Dit is een buitengewoon interessante duik, die op sommige plaatsen auleika, sauk en savka wordt genoemd. Het uiterlijk van een zeedier verschilt sterk van andere duikeenden; het heeft een zeer lange staart, vooral bij woerds. Bovendien veranderen vogels drie keer per jaar hun verenkleed. Bij de woerd in de winterveer zijn de bovenkant van het hoofd, een brede ring rond de ogen, kin, keel en nek wit. De zijkanten van het hoofd zijn rokerig grijs, dichter bij de achterkant van het hoofd zijn grote zwartbruine vlekken, die geleidelijk in kastanje veranderen. De achterkant en de onderstaart zijn zwart, de humerusveren zijn blauwgrijs, de zijkanten zijn grijs. Het voorste deel van de borst is zwartbruin, het onderste deel van het lichaam is wit, de vleugeldekveren en de middelste staart zijn zwartbruin. De snavel is zwart, met een roze of oranje band aan de bovenkant, de poten zijn blauwgrijs, de ogen zijn rood. In het parende verenkleed heeft de woerd meer witte veren op zijn kop en zijn de keel, nek en struma donkerbruin. In zomerkleding is het hoofd van de woerd veel donkerder dan in de winter of tijdens de paartijd, en alle verenkleed is minder contrast dan in de winter en de lente. Het vrouwtje in de zomer is vrij uniform in donkere kleur, met grijsbruine zijkanten. In de winter zijn haar hoofd en nek meestal wit, met zwartbruine veren op het bovenste deel van het hoofd en op de onderste delen van de wangen. Over de struma loopt een smalle roestbruine strook. Tijdens het nestelen zijn de kop en nek van de eenden zwartachtig en de struma grijsbruin.

Zeeman - een eend is niet groot, het gewicht varieert, afhankelijk van de mate van vet, van 600 tot 800 gram, soms iets meer. Op broedplaatsen wordt de paling gevonden in de toendrazone van de Europese en Savka-Aziatische delen van Rusland, op de eilanden van de Novosibirsk-archipel, op het Chukchi-schiereiland, soms te vinden in Noord-Sakhalin, in het noorden van Baikal en in sommige meren van de Trans-Oeral. Nestelende nymphalis voornamelijk in toendra-meren en bergmeren. Winters en ruien in de zeeën. Op vluchten wordt het in enorme kuddes gehouden, vaak tot tienduizenden stuks. Seaman voedt zich voornamelijk met dierlijk voedsel: insectenlarven, schaaldieren, weekdieren en kleine vissen. Eendjes eten ook plantaardig voedsel. Het nest staat op een droge plaats, niet ver van het water, meestal onder de wilg, soms tussen zegge. Eenden in het nest zitten zo strak dat ze zich aan elkaar kunnen trekken. Eendjes ontwikkelen zich langzaam, in het begin zwemmen ze een beetje en blijven dicht bij het nest. Vaak worden twee soorten zeilboten gecombineerd in een gemeenschappelijke groep met twee starks. In het geval van de dood van een eend, voegen eendjes zich meestal bij het buitenaardse broed.

Sailor vliegt snel, zwemt goed en duikt goed, zwerft graag in grote kuddes. Als commerciële vogel in het noorden neemt de kleine klootzak ongetwijfeld de eerste plaats in onder de eenden. Jagers schieten een zeeman voornamelijk op de overspanning.

Savka

Deze eend wordt ook wel de blauwogige of witogige eend genoemd. Ze is middelgroot, haar gewicht varieert van 500 tot 800 gram. Het uiterlijk verschilt sterk van andere eenden, vooral met zijn meertrapsstaart, verticaal omhoog geplaatst en een grote kop met een eigenaardige snavel. De woerd heeft een witte kop met een zwarte dop op de kruin en een zwarte kraag. De veren van het lichaam zijn grijsbruin, roestbruin, bruin en licht oker, soms gevlekt met zwarte stippen en grijze dwarsstrepen. De staart is bijna zwart; er zit geen spiegel op de vleugels. De snavel is hemelsblauw, de poten zijn roodgrijs met donkere vliezen en gewrichten, de ogen zijn heldergeel. De bovenkant van het hoofd en de wangen van de eend zijn donkerbruin. Van de basis van de snavel onder de ogen tot de achterkant van het hoofd passeert een vrij brede lichte strook, gestreept met bruine vlekken. Het bovenlichaam is licht geelbruin, bedekt met dwarsstrepen. De kin en de bovenkant van de keel zijn bijna wit. De zijkanten en nek zijn witachtig, het onderste deel van het lichaam is vuil witachtig geel van kleur, bedekt met grijze vlekken en dwarsstrepen. De snavel is donker, de poten zijn grijs met een lichte blauwachtige tint, de ogen zijn lichtgeel.

Savannes nestelen uitsluitend in de dorre steppen en woestijnen. Over het algemeen loopt het broedgebied van deze vogel in ons land langs de steppen van de Kaspische en Beneden-Wolga-regio's tot aan Volgograd, langs het Wolga- en Oeralzand en langs de middelste uitlopers van de Oeral. Inktvissen nestelen zich ook in de Wolga-regio, in Basjkirië, op de steppemeren in de regio Tsjeljabinsk, in Kazachstan, in Siberië, op de meren in het noorden en zuidwesten van Tadzjikistan, tot aan de grens met Iran en Afghanistan, en in het bergachtige Armenië bij het Sevan-meer. Nesten van motten werden ook waargenomen in de bovenste Yenisei. Makreel overwintert vooral buiten ons land op grote open meren of in zeebaaien. In onze overwinteringsgebieden werden ze waargenomen voor de zuidoostkust van de Kaspische Zee. Steppemeren, vooral brakke meren, met rietvelden, onderwatervegetatie en open gebieden, geven de voorkeur aan paren. Tijdens de vlucht zijn ze te vinden op verschillende waterlichamen, tot aan bergrivieren. Eenden vliegen meestal in april naar broedplaatsen, hoewel ze veel later beginnen te nestelen - vanaf eind mei en zelfs in juni. Nesten nestelen zich in rietvelden, vaak met oude nesten van meerkoeten, duiken met witte ogen.

Vaak zweven nesten. Eieren zijn erg groot, gebroken wit van kleur; in hun metselwerk, in de regel niet meer dan zes stukken. Het is buitengewoon moeilijk om een ​​broedende eend op een nest te vangen. Er werd aangenomen dat voor het verwijderen van eendjes de eieren van de marmot alleen gedurende de eerste paar dagen hoeven te incuberen en dat de embryo's zich in de toekomst onafhankelijk zullen ontwikkelen. Het experiment dat in de buurt van Astrakhan werd uitgevoerd op de uitgebroede eieren van een uit het nest genomen wit ei, bevestigde deze veronderstelling. Eieren uit het nest werden in de kamer gelegd en zonder extra opwarming kwamen er een week later eendjes uit. Het dieet van de marmot bestaat voornamelijk uit plantaardig voedsel: bladeren en zaden van waterplanten, evenals schaaldieren en weekdieren. Eenden bewegen zich met grote moeite door het land en brengen meestal de hele tijd op het water door, zwemmen en duiken perfect.

Zwarte turpan

Tussen de eendeneenden staan ​​vier vertegenwoordigers van het geslacht Turpan apart. Dit zijn grote zee-eenden, in het verenpak waarvan zwarte, bruine en grijze tinten overheersen met witte veren op afzonderlijke delen van het lichaam en de kop. De grootste van deze eenden is de zwarte turpan, die op sommige plaatsen svirok, turpan, tulp, chernukha, zwarte eend en smut wordt genoemd. Het gewicht van de woerd is vaak meer dan 1700 gram.

Het is iets kleiner (weegt 1.500 gram) van een bultrugpan, ook wel een niet-gier genoemd, die verschilt van andere vertegenwoordigers van het geslacht doordat het een sterk ontwikkelde groei (bult) heeft aan de basis van de snavel. Singa, die door de zwarte kleur van de woerd soms zwart wordt genoemd en Pacific singa, evenals zwarte eend en fluit, bereikt een gewicht van 1600 gram. In ons land nestelt zwarte turpan aan de Estse kust, in de boszone van de regio Moermansk, in Noord-Karelië, in het noordelijke deel van het Ladogameer, bij Arkhangelsk, op het schiereiland Kanin, op de Yenisei, op de zuidelijke Taimyr, in de Trans-Oeral, in het westen van Siberië, bij Tyumen, op grote meren bij Tobolsk, in Noord-Kazachstan.

Eendjes groeien en ontwikkelen zich vrij langzaam. Zwarte turpans in de winter brengen door in de zeeën, waaronder de Oostzee en de Kaspische Zee, evenals in de binnenwateren van Centraal-Azië. De bultrugpan nestelt in het Yenisei-bekken en verder naar het oosten, inclusief Kamchatka. Het komt het meest voor bij nestelen in het bosmeergedeelte van Yakutia. Winters aan de kust van de Verre Oosten-zeeën, wordt het vooral vaak waargenomen voor de kust van Zuid- en Zuidoost-Kamtsjatka. Blueing-nesting vindt plaats in de noordelijke regio's van het land, het is vooral talrijk ten oosten van Moermansk en Karelië tot het stroomgebied van Khatanga en Lena.

Het wint ook in de zee, meestal in de Oostzee. Het broedgebied van de Stille Oceaan is beperkt tot bos- en toendra-meren in de noordoostelijke regio's van het Aziatische deel van het land. De broedperiode is het talrijkst in Kamtsjatka. Brengt de winter door, net als andere turps, op zee in het Stille Oceaan-bekken. Alle turps zwemmen en duiken prachtig. Ze voeden zich voornamelijk met dierlijk voedsel, inclusief vis. Op sommige plaatsen op de Turpan, vooral op de blauwe, is de jacht wijd verbreid.

Jagers schieten voornamelijk op turps, waarbij deze vogels in veel delen van het land voorkomen. Ik heb tijdens de herfstvlucht op de Rybinskzee vaak zwarte turpanov en blauwe singa ontmoet.

Zaagbek

Eenden die tot het geslacht zaagbek behoren, verschillen sterk van alle andere eenden door de structuur van hun snavel. Hun snavel is smal, sterk langwerpig, eindigt met een naar beneden gebogen haakvormige spijker, voorzien van scherpe hoorntanden langs de randen. Doet denken aan aalscholversbek.

De objecten van eendenjacht in ons zijn drie soorten zaagbekken: grote zaagbekken, ook wel aalscholvereend genoemd, roodbuikige klokvis, bizon en grote aangrijping; langsnavelige of middelgrote zaagbek, ook wel zaagbek en kleine zaagbek genoemd, en buit, die soms scherpte wordt genoemd. De grootte en kleur van het verenkleed verschillen allemaal aanzienlijk van elkaar. Grote zaagbek is een grote eend, tot 2 kilogram, het gewicht van de zaagbek met een lange neus is niet groter dan 1300 gram, en de kleinste - Lutok weegt 500 tot 800 gram. De luit woerd in de bijpassende jurk is bijna geheel wit, terwijl de eend voornamelijk is bedekt met roodbruine, donkergrijze en bruine veren. In de woerd van een grote zaagbek worden de veren gedomineerd door zwart, op plaatsen met een groene metaaltint, witte en roodoranje tinten; eenden zijn roodbruin, grijs in verschillende tinten en witachtig.

Langsnuitige zaagbek

De woerd in de parende kleding heeft een zwarte kop met een metaalachtige tint, zwarte schouders en bovenrug, wit met een zwarte strook op de achterkant van de nek, donkergrijze onderrug, zijkanten en staarten, roodachtige langsnuit of middelgrote zaagbek. Bij vrouwen wordt het verenkleed gedomineerd door roodachtige - kastanjebruine, bruingrijze, grijze en witte tinten. In de woerd en eend van de zaagbek met lange neus vormen de veren op het hoofd een uitgesproken kuif, de witte kuif siert het hoofd en de woerd van de buit, en in de grote zaagbek heeft alleen het vrouwtje een brede kuif op het hoofd, terwijl in de woerd de veren op het hoofd slechts lichtjes langwerpig zijn.

Zaagbek

Deze soort eenden is wijdverspreid in ons land; het is vooral talrijk op het Kola-schiereiland, in de Oeral, in de Oeral, in Altai, in de Sayans, aan het Baikalmeer en in andere, voornamelijk noordelijke en oostelijke regio's. Over de spanwijdte is overal te vinden. Grote zaagbeknesten op meren en rivieren met helder water. Het belangrijkste voedsel is vis. Het plaatst nesten bij water in holten van bomen, in oude verlaten gebouwen, in stenen ruïnes, minder vaak op de grond in een struik. Grote mergansers overwinteren voornamelijk buiten Rusland. In ons land wordt overwintering waargenomen op de Zee van Azov, op de rivieren Amu Darya en Syr Darya, in Kamchatka, op de Koerilen-eilanden en voor de kust van Primorye. Langsnuitige zaagbek in ons land komt minder vaak voor dan groot. Het nestelt zich in de noordelijke regio's - van Moermansk en Karelië tot Kamtsjatka. Sommige van de broedkolonies zijn te vinden aan de Zwarte Zee en in Armenië (aan het Sevanmeer). Het wordt gevonden in overwintering voor de kust van de Krim en de Kaukasus, in Kamtsjatka, op de Komandorski- en Koerilen-eilanden. Buit nesten vrij wijd in de boszone van zowel de Europese als Aziatische delen van Rusland. Afzonderlijke nesten van buit zijn te vinden in de benedenloop van de Dnjepr. Het overwintert aan de Zwarte Zee en de Azovzee, aan de rivieren van Oekraïne en Centraal-Azië. Alle drie soorten zaagbek voeden zich met dierlijk voedsel, voornamelijk vis. Het vlees heeft daardoor een onaangename geur. Jagers schieten deze vogels op de spanwijdte en tijdens de jacht op andere watervogels.

We eindigen de beschrijving van wilde eenden met een verhaal over drie soorten die enigszins los staan ​​van zowel rivier- als duikeenden. Hoewel ze niet veel op deze eenden jagen, zijn het zeer interessante vogels in hun uiterlijk en levensstijl, en het is nuttig voor elke amateurjager om ze te kennen.

Brand

Wordt ook rode eend, barnabas of zeepok, turpan (verkeerd), otayka of aanval genoemd. Ogary is een vrij grote eend op hoge poten, dichter bij de voorkant van het lichaam dan in rivier- en duikeenden. Hierdoor beweegt de rode eend veel vrijer op aarde dan andere eenden. Het gewicht van de haard varieert van 1200 tot 1600 gram.

De woerd is gekleurd in bruinrode tinten. Op zijn nek heeft hij een volledig zwarte ring (kraag), die verdwijnt na het ruien in de zomer. Op de achterkant van de rug heeft de woerd kleine dwarsgestreepte stroken. De onderstaart, staart en primaire veren zijn zwart. Bovenste, bedekkende, vleugelveren zijn wit. Snavel en poten zijn zwartachtig, ogen zijn zwartbruin. De eend verschilt van de woerd door het ontbreken van een zwarte kraag en lichtere tinten van de kleur van het hele verenkleed.

In Rusland is ogar vrij wijdverbreid. Hun kweekaanbod omvat Centraal Kazachstan, Semirechye, de autonome regio Tuva, Transbaikalia, Zuid-Turkmenistan, Armenië, de steppegordel van de Terek tot de Wolga en sommige delen van Siberië. Minder gebruikelijk zijn ogres op de broedplaats in de Kuban-delta, tussen de Don en de Wolga, in het midden van de Oeral, in de Ishim-steppe en in sommige andere gebieden. De lagune nestelt op meren en rivieren, geeft de voorkeur aan heuvelachtige plaatsen en vermijdt overwoekerde vijvers. Hij houdt van zoutmeren en bergvijvers. Winters voornamelijk in Afrika en Zuid-Azië. In ons land wordt overwintering van de rode eend gevonden in het zuidoosten van Transkaukasië, in de laaglanden van Artek en in andere regio's van Turkmenistan, maar ook in kleine hoeveelheden op het grondgebied van Zuid-Tadzjikistan.

In de herfst, voordat het wegvliegt voor de winter, verzamelt het kanon zich vaak in grote kuddes op zoutmeren. Vliegt meestal in paren naar nestplaatsen. Ogari-nesten zijn gerangschikt in holen van verschillende steppendieren (vossen, dassen, wilde katten), op oude begraafplaatsen, in verlaten gebouwen en soms zelfs in schuren en op zolders van woongebouwen. In de lagere Wolga graven rode eenden vrij lange holen in kleikliffen. Soms zijn er open nesten. In Siberië werden de brandnesten gevonden in holtes van bomen op een hoogte van 10 meter van de grond. Er is in de literatuur een beschrijving van vuurnesten in de richels van woonvossen. Er wordt aangenomen dat zo'n vreemde buurt alleen veilig eindigde voor de rode eend vanwege het luide sissen tijdens de incubatie, die lijkt op het sissen van een grote slang.

Ogary-eieren zijn vrij groot, ivoor. Er wordt aangenomen dat de woerd ook deelneemt aan hun incubatie. Eendjes ontwikkelen zich snel, rennen perfect, zwemmen en duiken. Met scherpe klauwen klimmen ze vrij gemakkelijk tot een meter hoog, van waaruit ze vrij kunnen springen. Beide ouders zijn betrokken bij de zorg voor de nakomelingen. Ze beschermen de eendjes zeer ijverig en blijven bij hen tot de jonge groei op de vleugel. Als er gevaar dreigt, neemt de eend het broed in het struikgewas en vliegt de woerd dapper op de vijand, soms erg gevaarlijk. Er zijn gevallen geweest van aanvallen door mannetjes van de vuurvogel, zelfs op zeearenden. Rode eenden voeden zich met zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Rode eenden zijn, als ze niet worden nagestreefd, nogal goedgelovige vogels. Gevangen door de jongeren, wennen ze snel aan de persoon, tolereren ze bondage perfect en worden ze volledig tam. Eerder, in Bulgarije, werd de boerderij gefokt als pluimvee. Het zou nuttig zijn om de rode eend in ons land te temmen, vooral omdat hij vanwege zijn uitzonderlijke uithoudingsvermogen kan worden gebruikt voor hybridisatie met tamme eenden..

Pegans

Op sommige plaatsen wordt het ook wel knoleend en zaagbek genoemd. Dit is een grote eend van het anseriform-type, met een gewicht van anderhalf en meer kilogram. De woerd in het parende verenkleed is zeer elegant geschilderd. Zijn hoofd en nek zijn zwart, met een metaalachtige tint, de basis van zijn nek en struma zijn wit. Door de borst en zijkanten loopt een brede strook van dichte kastanjekleur, die aansluit op de rug. Schouderveren zijn zwart en alle andere delen van het lichaam zijn wit. Vanuit het midden van de borst gaat ook een brede zwarte streep door de buik; onderstaart lichte kastanje. De vleugelveren zijn zwart, de spiegel is donkergroen. De snavel is helderrood, heeft een brede leerachtige groei aan de bovenkant, aan de basis. Goudsbloem is donker, poten zijn roze, ogen zijn roodbruin. In de zomer zijn het hoofd en de nek bruin bij de ruiende woerd. Een kastanjebruine streep op de borst wordt afgewisseld met witte veren met bruine randen. De zwarte balk op het onderlichaam verdwijnt bijna volledig. De eend is vergelijkbaar met een woerd, maar alle tonen zijn lichter en niet zo helder en de strook aan de onderkant van de stam is niet zwart, maar donkerbruin met witte strepen. Er is geen groei aan de basis van de snavel.

In ons land hebben de pegans een vrij uitgebreid nestbereik. Op de broedplaats wordt het gevonden in de kuststrook van Moldavië en Oekraïne, in het steppegedeelte van de Krim, in de Zee van Azov, in de steppen van de Ciscaucasia, in de Kaspische steppen en langs de westkust van de Kaspische Zee tot aan de steppen in het zuidoosten van Transcaucasia. Het nestelt ook in Armenië, in de Wolga-regio, in de Wolga- en Oeral-steppen, langs de Oeral, in de Kustanai-regio en andere regio's van Kazachstan. Pegans overwinteren voornamelijk buiten Rusland. Bij ons is het te vinden in Turkmenistan aan de oevers van de Kaspische Zee. Pegans nestelen voornamelijk in brakke meren en geven de voorkeur aan plaatsen in de buurt van zandheuvels of stenen placers. Op sommige plaatsen in de Oostzee nestelen Pegs in de buurt van de zeebaai. Ze vliegen al in paren naar nestplaatsen. Net als ogaren maken pegans hun nest in gaten van verschillende dieren, op oude begraafplaatsen en in verlaten gebouwen. Minder vaak maken pegans open nesten tussen riet en struiken. Het aantal eieren in een legsel is moeilijk te bepalen, omdat meerdere eenden vaak eieren in één nest leggen. De eieren van de pegans zijn groot, romig wit, soms met een lichte olijftint. Bij het verlaten van het nest bedekken de pegans de eieren met pluis en bedekken ze het nestblad overvloedig. De laatste twee dagen voor het uitkomen verlaat de eend het nest niet. Tijdens het uitkomen bevinden de draken zich vlakbij het nest en beschermen het tegen verschillende roofdieren. De uit de eieren uitgekomen eendjes lopen goed en verlaten het nest vanzelf. Vervolgens leiden de ouders hen naar de vijver en overwinnen soms een vrij grote afstand. Tijdens zo'n reis staat de eend voor het broed en sluit de woerd de processie of gaat zijwaarts om zijn nakomelingen te bewaken. Als meerdere broedstukken van pegans zich op één vijver verzamelen, vinden gevechten plaats tussen mannetjes, waardoor de overwonnenen uit de vijver worden verdreven, en eendjes met de baarmoeder voegen zich bij het broed van de winnaar. Eendjes groeien vrij snel en tegen de leeftijd van twee maanden zijn ze volledig klaar met hun ontwikkeling. De woerd verlaat het broed gewoonlijk voor de eend. Pegans vervellen, net als andere eenden, twee keer per jaar, maar hun volledige zomerrui gaat vaak onmiddellijk over in het tweede voorhuwelijk.

Pegans voeden zich voornamelijk met diervoeder, voornamelijk schaaldieren en insectenlarven. Van plantaardig voedsel eten ze gretig verschillende algen. Pegans lopen goed op de grond, zwemmen vrij en snel, maar alleen eendjes duiken. De vlucht van de pegans lijkt op de vlucht van ganzen; op vluchten staan ​​ze meestal in de rij met een wig. De stem van de pegans is een dof en zacht kokhalzend. Tijdens paringspelletjes fluit de woerd.

Mandarijn

Deze kleine eend, met een gewicht van 500 tot 600 gram, wordt ook wel Japans en hol genoemd. De woerd in de trouwjurk is heel mooi gekleed. Het heeft een groene struma en kroon met fel paarse strepen. De nek en de grote top bovenaan zijn koperrood. De rest van de kuif is schitterend, blauwgroen. De voorkant van het hoofd is fawn. De wangen, kin en nek zijn helderrood. Van het oog naar de achterkant van het hoofd loopt een geleidelijk versmallende witte streep. Het bovenlichaam is donker olijfgroen op plaatsen met groenachtige en bruine tinten. De voorkant van de nek van onderen en een deel van de struma zijn glanzend, koperrood. Aan de zijkanten van de borst bevinden zich drie zwarte en drie witte gebogen strepen. De zijkanten van het lichaam zijn grijsgroen, gespikkeld met zwarte en grijsachtig witte dwarsstreepstrepen.

De onderkant van het lichaam is wit. De vleugeldekveren zijn olijfbruin. De primaire kleuren zijn van dezelfde kleur, ze hebben een zilveren rand langs de buitenrand en glanzende groene toppen op de binnenste webben. De spiegel is groen, glanzend. De snavel is helderrood, de poten zijn geel, de ogen zijn donkerbruin. Bij de vrouw is de bovenkant van het hoofd grijs-aspid en de zijkanten van het hoofd en de nek zijn lichtgrijs. Aan de voet van de snavel zit een witte vlek. Een witte ring gaat om het oog en een smalle witte strook gaat naar de achterkant van het hoofd. Het bovenste deel van het lichaam is olijfbruin, struma, het voorste deel en de zijkanten van het lichaam zijn bruin, bedekt met witachtige olijfvlekken. Het onderlichaam is wit, de vleugels zijn olijfbruin, de spiegel is glanzend, groen met een witte streep. De snavel is bruinachtig met een oranje klauw. Poten zijn vuilgeel. Op het hoofd zit een grote kuif, iets inferieur aan de grootte van een kuif.

In ons land nestelt de mandarijneend zich in het midden en de benedenloop van de rivier de Amoer, in het Ussuri-gebied, en wordt in de zomer op Sakhalin gevonden. Het belangrijkste nestassortiment van mandarijnen bevindt zich in Japan en op het eiland Taiwan. Een mandarijneend wint in Japan en Zuid-China. Voor nestelen kiest ze bosrivieren met eilanden en kanalen, bosmeren met struikgewas begroeide oevers. In de taiga-zone nestelen vogels het liefst in de uiterwaarden van grote rivieren. Ze vliegen in paren naar de nestplaatsen.

Mandarijneenden worden meestal gerangschikt in holten van bomen die langs de oevers van een stuwmeer groeien, soms op grote hoogte en soms zelfs vlakbij de grond. Tijdens de nestperiode zitten ze vaak op boomtakken en onderzoeken ze de stammen op zoek naar een geschikte holte. Een broedende eend zit zo strak op het nest dat hij het niet verlaat, zelfs niet in direct gevaar. De uit de eieren uitgekomen eendjes springen zelfstandig uit de holte naar de grond en gaan samen met de baarmoeder naar een reservoir waarin ze snel zwemmen en perfect duiken. Broodjes voeden zich 's ochtends en' s avonds, zwemmen hiervoor in open gebieden. Tijdens het ruien worden de woerds verzameld in grote kuddes en bewaard in het struikgewas van het riet. Mandarijneenden voeden zich met zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Eet gewillig verschillende zaden, eikels, rijstkorrels, jonge scheuten van granen. Van dierlijk voedsel verdienen insecten, waaronder kevers, slakken en kleine vissen de voorkeur.

In augustus en september maken mandarijneenden, die in kleine kuddes aansluiten, regelmatig vluchten naar velden die zijn ingezaaid met rijst, boekweit en andere gewassen. Mandarijneendvlucht is snel en zeer wendbaar. Vanaf de grond en vanuit het water stijgen ze vrij, bijna verticaal. In China en Japan werd deze soort gedomesticeerd en gefokt als decoratieve vogel..